Visita a la Bodega Recaredo

El Dilluns 28 de september vaig fer un tour per el Penedès. La primera visita va ser a la reconeguda bodega Recaredo. I parlar de Recaredo és parlar de Corpinnat, de vins escumosos, naturals i biodinàmics.

La marca Corpinnat és l’Associació d’elaboradors i viticultors que es regeixen per uns estadants molt exigents dins d’una àrea geogràfica específica. En poques paraules un Corpinnat és un vi escumós procedent de vinyes pròpies i elaborat al mateix celler.

En la visita a Recaredo, en Josep ens ha explicat la història d’aquesta bodega que data del 1924 per en Josep Mata Capellades que s’inicia en el món del vi escumós com a desgorjador. Recorda aquesta paraula, és un dels valors més ben cuidats de la familia Recaredo.

Elaboradors de cava i ara de vins i vins escumosos; els corpinnat.

Tant els vins com els corpinnats procedeixen de vinyes cultivades en agricultura ecològica I biodinàmica. Això ens portaria a hores de converses sobre com la natura i la seva interpretació es reflecteixen en el raïm.

A més, parlar de Recaredo és parlar d’artesania, literalment quan ens enduem una de les seves ampolles cap a casa, ens enduem una peça d’art. Cada procés ha estat cuidat al màxim detall. Les ampolles són degorjades una a una, a mà. Vaig tenir la sort de veure-ho i creu-me que és pura artesania i delicadesa.

La criança les fan amb taps de suro. Un suro d’alta qualitat i que prové de plantacions certificades.

Vaig tastar el seu Terrers amb 30 mesos de criança, amb les varietats xarel·lo, macabeu, monastrell i Parellada de Vinyes d’entre 10 i 25 anys. Taambé vaig tastar el Serral del Vell amb 60 mesos de criança, elaborat amb les varietats xarel·lo i macabeu de Vinyes del 1996 i 1989.

Gràcies Josep per transmetre la teva passió per la tradició familiar i el viticultura. Gràcies Roger per organitzar la visita. Fins aviat!

A més els seus vins espumosos de Recaredo els podeu trobar tant a la botiga online com a la nostra botiga física de Valls.

Resumen
Visita a la bodega Recaredo
Nombre del artículo
Visita a la bodega Recaredo
Descripción
Visita a la bodega de vins I vins espumosos Recaredo
Autor
Publicado por
Mà de Morter
Logo pulicacido