QUI SOM

“Mà de Morter ha nascut per fer arribar a tot el món la Salsa de Calçots que la meva mare ha elaborat durant més de 30 anys i que ha estat premiada com a la millor Salsa de Calçots en diferents concursos de la Festa de la Calçotada de Valls.
Els nostres pilars són: el respecte a la tradició, l’artesania del procés d’elaboració i la qualitat de les matèries primeres.”

Mà de Morter
Mà de Morter

Els meus orígens familiars estan vinculats al comerç de proximitat i venta al detall des de 1967 a la nostra ciutat: Valls. Concretament al mateix carrer on ara hi tenim el nostre obrador-botiga, a la mítica plaça de l’Oli de la capital del calçot. Allí hi elaborem la nostra salsa, la venem i realitzem totes les comandes online per tal de que la nostra salsa pugui arriba als nostres clients estiguin on estiguin.

Mà de Morter neix per fer realitat un somni que sempre sorgia a les llargues sobretaules de les calçotades familiars.
A la meva mare, la Maria Josepa, sempre li dèiem: Maria Josepa aquesta salsa és exquisida! Perquè no la vens?

QUÈ FEM

Fem la Salsa de Calçots amb la mateixa recepta que de la Maria Josepa, va guanyar diversos anys el concurs de salsa de calçots de Valls. Exactament igual, sense canviar ni un sol ingredient, aquest és el nostre secret.

Mà de Morter elaboració de la salsa

Premis a la millor salsa de la Festa de la Calçotada de Valls

Premi millor Salsa de Calçots de Valls
Premi millor Salsa de Calçots de Valls
Premi millor Salsa de Calçots de Valls
Premi millor Salsa de Calçots de Valls

COM HO FEM

Els pilars de la producció de la nostra salsa són la qualitat i origen de les matèries primeres, l’artesania en el procés i la producció única i limitada.

Totes les matèries primeres que utilitzem són de proximitat,  i coneixem a la majoria dels productors que les fabriquen. Per nosaltres, el tracte personal i col·laborar amb empreses del territori és prioritari.

El procés, tot i fer-lo en un obrador controlat i homologat, és totalment tradicional. Pelem els tomàquets i els alls un a un i a mà, cuidem tots els detalls com ho feia la mare. És per aquest motiu que les nostres produccions són úniques i limitades, fins i tot el color de la salsa pot variar lleugerament en cada lot, són aliments vius.

El nom de la marca, ho podeu imaginar, és d’allà on en surt la millor salsa i les picades pels millors guisats. A casa tenim el morter que ja utilitzava la meva àvia. Si tanco els ulls, encara puc recordar les olors de la seva cuina i la recordo morter en mà. Guardem aquesta peça com un tresor, la mare encara hi fa la salsa, té un sentit molt especial per nosaltres. El que jo no sabia és que un dia seria la icona del meu somni.

Mà de Morter Obrador

“És una salsa lleugera, agrada molt. No inclou picant i l’all és escalivat per tal de no fer mal”

Donem importància a l’origen dels productes que utilitzem per a l’elaboració de la Salsa.
Él més important és l’Oli d’Oliva.

La nostra Salsa és l’autèntica per acompanyar una Calçotada.

Hem aconseguit un producte que pot maridar amb altres plats de la gastronomia catalana.

Com ara: cargols sucats amb salsa, faves bullides amb salsa, musclos al vapor, escarola amb bacallà estellat.

Sala de calçots amb escarola
Musclos amb salsa de calçots
Sala de calçots amb faves