Mà de Morter al Diari de Tarragona

Maria José Invernón sempe ha volgut emprendre el seu propi negoci. «Mà de Morter néixer per fer arribar la salsa de calçots a tothom», diu il·lusionada l’emprenedora. Així es fa realitat el somni que sempre sorgia de les llargues sobretaules de les calçotades familiars. «A la meva mare Maria Josepa sempre li dèiem: ‘Maria Josepa, aquesta salsa està exquisida! Per què no la vens? ‘ ».

 

De fet, ha obert la botiga-obrador fa un mes i mig al carrer Peixateria de Valls, a la plaça de l’Oli -punt neuràlgic de la ciutat i de la Festa de la Calçotada-. I és que Valls és l’origen de la Calçotada. Maria José ara ha començat amb la venda on-line.

 

«La salsa de calçots la faig de forma artesanal sense conservants i amb productes de proximitat. La recepta de la meva mare ha estat premiada en diferents concursos de la Festa de la Calçotada i faig exactament el que ella faria a casa amb el seu morter », explica Maria José Invernón.

Mà de Morter al Diari de Tarragona

El nom de la marca, com es pot imaginar, és d’allà d’on surt la millor salsa i les picades per als millors guisats. «A casa encara tenim el morter que utilitzava la meva àvia. Si tanco els ulls, encara puc recordar les olors de la seva cuina i la recordo morter a mà », afirma Invernón.

 

Afegeix que «guardem aquesta peça com un tresor, la meva mare encara fa la salsa en ell, per a nosaltres té un sentit molt especial. El que jo no sabia és que un dia seria la icona del meu somni ».Acualmente ven dues mesures: el pot petit de 200 grams, que es ven com a aperitiu, i el gran de 300 grams. La salsa de calçots queda bé amb molts plats com la carn, el peix, una pizza, faves … «El que reivindico és que la salsa la puguem desestacionalitzar i no solament en la temporada de calçotades».

 

Exportació de la nostra Salsa de Calçots

«La salsa està treballada per poder transportar-la per tot Europa», assegura. Ja ha tingut les primeres comandes. Per exemple a Navarra, Suècia i Cantàbria. A la pàgina web també ofereix el pack Calçotades. Es tracta de la salsa de Mà de Morter amb els calçots de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls. «Oferim així una calçotada 100% de Valls. Salsa i calçots fets a la ciutat ».

 

A part de la salsa de calçots ha volgut crear una oleoteca. «Tots els acteites són premium. Ara comptem amb dotze productors i tenim els seus millors olis d’oliva verge extra », relata l’emprenedora.

Un dels olis de què té totes les varietats i amb el qual s’elabora la salsa de calçots és el de la Cooperativa de Valls.

«A les grans ciutats està de moda regalar oli d’oliva, demanar assessorament. Això és el que he volgut dur a Camp de Tarragona ». A la botiga té un apartat destinat a fer tastos d’oli i de salsa de calçots. «Estem començant a fer les primeres».

Un dels olis de què té totes les varietats i amb el qual s’elabora la salsa de calçots és el de la Cooperativa de Valls. «Reivindico que la salsa es faci amb oli d’oliva verge extra. És més car però és la màxima qualitat ».

 

Venda on-line de Salsa de Calçots

Un dels objectius de la emprenedora és desenvolupar una segona conserva. «Estem treballant en això. Veurem quan podrà sortir a la llum ». La salsa de calçots la tindrà disponible tot l’any.

El seu major repte ho té clar: «establir-nos a nivell on-line amb la salsa de calçots», conclou Maria José Invernón.

Resumen
Mà de Morter al Diari de Tarragona
Nombre del artículo
Mà de Morter al Diari de Tarragona
Descripción
Maria José Invernón sempe ha volgut emprendre el seu propi negoci. «Mà de Morter néixer per fer arribar la salsa de calçots a tothom», diu il·lusionada l’emprenedora. Així es fa realitat el somni que sempre sorgia de les llargues sobretaules de les calçotades familiars. «A la meva mare Maria Josepa sempre li dèiem: ‘Maria Josepa, aquesta salsa està exquisida! Per què no la vens? ‘ ». De fet, ha obert la botiga-obrador fa un mes i mig al carrer Peixateria de Valls, a la plaça de l’Oli -punt neuràlgic de la ciutat i de la Festa de la Calçotada-. I és que Valls és l’origen de la Calçotada. Maria José ara ha començat amb la venda on-line. «La salsa de calçots la faig de forma artesanal sense conservants i amb productes de proximitat. La recepta de la meva mare ha estat premiada en diferents concursos de la Festa de la Calçotada i faig exactament el que ella faria a casa amb el seu morter », explica Maria José Invernón.
Autor
Publicado por
Diari de Tarragona
Logo pulicacido