Visita al Celler Josep Foraster

M’acompanyes a la Conca de Barberà?

Primer capítol de la temporada #mademorterontour em porta a Montblanc, a la Conca de Barberà. On a prop de la vila i entre vinyes de Trepat neix el Celler Josep Foraster.

El Celler Josep Foraster, ara amb en Ricard Sebastià Foraster al cap d’avant. Un Celler amb una forta història familiar vinculada a aquelles terres. De fet, una de les coses que més em va agradar va ser anar recorrent els espais del Celler i veure com s’unien en un sol espai el pas del temps i l’actualitat.

El Ricard em va explicar la història de la seva família, vinculada a aquelles. Un cop al Celler entrem a la sala de criança, on a més de botes hi ha els ous de formigó que guarden curosament el seu famós Julieta, o el Josep Foraster Trepat.

Per qué parlar de vins a la Conca de Barberà, és parlar de Trepat.

Com no, pregunto per ja famós i guardonat com a millor vi brisat del 2021 per la Guia de Vins de Catalunya.

Moment en què anem directes a la sala de tast, passant abans per un racó on guarden amb molta estima grans tresors del camp i una imatge viva de la seva historia.

Un cop a la sala de tast, el Ricard ja tenia les copes preparades. Cada una pensada per a un vi. Comencem pel vi escumós de trepat, continuem amb els seus joves; blanc, i rosat Nanos, seguim amb Les Gallinetes un negre que mereix unes lines per ell sol. Com no; tastem el seu emblemàtic Trepat de Josep Foraster i el Julieta. Acabem amb el blanc selecció.

Saps que elaboren un vi solidari?

Em va agradar molt saber que des de Josep Foraster estan vinculats amb un vi amb l’entitat Aprodisca (Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà). Un vi social, un vi on l’etiqueta és dissenyada per les persones que formen Aprodisca i que cada any és diferent. Una part dels beneficis van destinats a aprodisca que a més té la seva seu a Montblanc. Es tract del vi negre Les Gallinetes.

Els vins del Celler tenen la certificació CCPAE per tant són ecològics.

On comprar els vins del Celler Josep Foraster?

Podeu comprar els seus vins ecològics a la nostra botiga de Valls i també a la botiga online. Podeu comprar el vi online Blanc Selecció Josep Foraster, vi negre Trepat Josep Foraster, Vi negre Les Gallinetes i vi blanc Els Nanos.

Seguiu les meves aventures al meu blog #mademorterontour

Resumen
Visita Celler Josep Foraster
Nombre del artículo
Visita Celler Josep Foraster
Descripción
Visita al Celler Josep Foraster de Montblanc, tast de vins al celler.
Autor
Publicado por
Mà de Morter
Logo pulicacido