Celler Álvarez Duran

La meva visita al Celler Álvarez Duran de Porrera, al Priorat

Una part de la meva feina que més m’agrada és visitar els cellers amb els que treballo, a més si es traca de Cellers amb els de la familia Álvarez Duran encara més.

Un celler familiar, situat al cor de Porrera amb vinyes que miren al poble. Unes vinyes que han sobreviscut anys i anys. I aíxi és com començem la visita. En Salus ens porta amb el seu 4×4 cap a les seves vinyes. Em queda clar que sense 4×4 no podriem accedir-hi. De fet ell mateix m’ho explica, a Porrera mai tens els dos peus a la mateixa alçada. 

 

Anem a les Vinyes del Celler Álvarez Duran

 

Des de les vinyes en Salus ens explica l’historia del Priorat i principalment de Porrera. L’origen de la Cartoixa, com els monjos cultivaven les terres, l’orografia prioratina i com estbalien els limits de les finques utilitzant la naturalesa. I un sense fi de conectors entre com es vivía al segle XIII i fins ara.

Tot això explicat amb la passió que ell sent per la seva terra. Per Porrera. 

Ens parem a cada racó on en Salus ens explica cada varietat, carinyena vella, garnatxa, syrah, merlot. Veiem com la llicorella marca l’orografia de la vinya i els seus ceps es dona pas entre ella.

Parlem de natura i l’interpretem in situ per a entendre el que després degustarem en una copa. Els seus estimats vins.

ma-de-morter

Després de fer 1000 fotos ja que les vinyes són un espectacle pels sentits. Trobar-me allà en aquell moment i amb aquells colors que ara té la vinya va ser màgic.

Si em pensaba que ser allà en aquells instants ja era increíble…estaba equivocada, encara no havia conegut el celler.

Que et sembles aquestes visites?

 
Vols saber-ne més?

Si la visita a les vinyes d’Álvarez Duran a Porrera ja va ser espectacular i visitar el celler em va deixar sense paraules.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Anem cap al Celler

Un cop vam arribar al Celler ens rep la Fina, pilar fonamental del Celler. Amb en Salus i la Fina visitem la planta baixa del celler on hi ha per una part, els dipòsits i per un altre algunes bótes i magatzem. Pugem al primer pis on allí, ja des de les escales es deixa entre veure una sala de botes imponent. Al primer pis! I algunes d’elles pengen del sostre. Allà es crien els seus vins.

Seguim la visita, en Salus té una sorpresa preparada. Obre una porta i ens diu, benvingudes. I allí, des de la Terrassa una imponent Porrera envoltada amb la llum del cap vespre ens saluda. I des d’allà mateix observem les vinyes que havíem visitat, fins i tot identifiquem la de carinyena vella.

 

L’esperat moment del tast dels vins del Celler Álvarez Duran

Vam degustar els deus dos vins el Dual i el Porrera, el vi més exclusiu del celler. Dos vins negres que són territori, carinyena i Porrera 100%.

 

A més, acabem amb el tast d’un vi dolç amb un sorprenent maridatge de formatges i fruits secs.

Un tast diferent, un tast guiat on ens indiquen pas a pas, com gaudir de l’experiència de beure un vi dolç com aperitiu. Sorprenent oi?

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Gràcies família Álvarez Duran!!

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

On comprar vins Online del Celler Álvarez Duran?

A la nostra botiga de vins I olis d’oliva pots comprar els vins del Celler Álvarez Duran Online. El vi negre Dual, el vi negre Porrera, el vi dolç Néctar de los Ángeles.

Resumen
Celler Álvarez Duran
Nombre del artículo
Celler Álvarez Duran
Descripción
Visita al Celler Álvarez Duran del Priorat. Un celler situat al cor del Priorat, Porrera.
Autor
Publicado por
Mà de Morter
Logo pulicacido